Når skal jeg møte opp i studio?

Alle våre studioer bookes i 3,5-timers bolker: 0700-1030, 1100-1330, 1400-1830 og 1900-2230. Grunnen til det er at vi skal ha tid til å vaske og desinfisere overflater, samt nullstille studioet til neste bolk. Har du booket studiotid f.eks. 1100, betyr det også at din oppmøtetid er kl. 1100. Da har kundene som var før deg rukket å forlate studio, og vi har rukket å vaske og desinfisere overflater og mikrofoner. Har du booket studio i flere påfølgende bolker, trenger du ikke å forlate studioet i halvtimen mellom bolkene.

Hvor lang bør en stream være?

En podcast kan i utgangspunktet være så lang du ønsker. Det viktigste er at du har godt innhold til å fylle alle minuttene med. Har du mye på hjertet, anbefaler vi å dele opp sendingen i mindre biter, som du kan publisere over flere episoder.

For TV-sendinger gjelder de samme reglene som for podcast: Lengden påvirkes av innholdet, så tenker du på å lage en TV-sending er det til sammenligning ikke mange TV-programmer i dag som varer over en time.

Skal du derimot overføre et møte, der du kjenner ditt publikum og lar dem delta gjennom å la dem komme med innspill og spørsmål, eller kjører live avstemning, som du finner i vår interaktive landingsside, gjelder selvfølgelig ikke begrensningen over. Åpner du for å trekke inn live video fra andre deler av landet, eller flere deltakere fra en videokonferanse, gir det seerne større grunn til å holde seg unna «fjernkontrollen».


Hvor bør jeg sende?

Det kommer helt an på hvem som er målgruppen din. Skal du snakke til alle, er det en selvfølge å tenke at sosiale medier er stedet å sende til. Skal du derimot snakke til dine kunder så kan det være en god ide å integrere sending inn på dine egne hjemmesider også

Skal du derimot ha en sending som kun skal gå til en spesifikk gruppe mennesker. Anbefaler vi en landingsside med innlogging


Må jeg ha noen spesielle klær i studio small?

Nei, men siden det er et grønnskjermstudio, er det er fordel å ha enten lyst eller mørkt tøy og å unngå grønt. Ta gjerne med en lys skjorte og en mørk cardigan, så vi har noen alternativer.


Hvordan kan jeg presentere på en mer spennende måte?

Planlegg for at du skal på tv. Forbered deg best mulig i forkant, kanskje du kan skrive et manus. Skal du bruke powerpoint i din streaming, lag den som du ville gjøre til et live arrangement, kun få punkter pr slide. Ikke skriv manuset ditt i powerpointen. 

Skulle du ha behov for mer støtte og planlegging av sendingen, anbefaler vi at du enten kan ta kontakt med hei@trippelm.no så kan vi sette deg i kontakt med flinke folk innen dette fagområdet. Ellers har de fleste eventbyråer kunnskapsrike og erfarne medarbeidere som kan hjelpe deg i denne prosessen.


Må jeg sende det som spilles inn direkte ut på nettet? Altså må det gå live? 

Nei, det må du jo selvfølgelig ikke. Vi skjønner at det kan være skummelt å gjøre ting på direkten. Derfor kan vi selvfølgelig gjøre dette som et opptak hvor det også vil være mulig å gjøre stopp og ta ting på nytt. Et opptak kan også redigeres og fargejusteres før det publiseres.


Kan man gjøre en test? 

Hver bolk er satt til å vare i 3 ½ time. Innen denne tiden gjør vi det du ønsker. Om du ønsker å sette av tid til en test/prøver, gjør vi gjerne det. Men det er dessverre ikke mulig å bruke tid utover bolken(e) du har booket til test eller prøver.


Kan jeg bruke musikk i mine sendinger?

Sender du på Facebook eller Youtube, kan streamingen din stoppes uten forvarsel om du bruker kopibeskyttet musikk. Bruker du våre landingssider, er du selv ansvarlig for nødvendig avtale med TONO


Trenger jeg noe spesiell sminke?

I studio er det sterkt lys og derfor er det smart å ha litt pudder i panna og andre steder det glinser litt. På grunn av smittefaren ser vi helst at du har med dette selv. Har du ikke pudder tilgjengelig, er det mulig å kjøpe hos Vita Bjørvika rett over gata for OSS.